Draxlerova kontrola v Slovenskej lyžiarskej asociácii našla pochybenia

12.06.2015 Bratislava

Bratislava 12. júna (TASR) - Kontrola Slovenskej lyžiarskej asociácie (SLA), ktorú po medializovanom spore asociácie a zjazdárov Žampovcov nariadil minister školstva Juraj Draxler, odhalila pochybenia. Pri čerpaní verejných prostriedkov došlo v siedmich prípadoch k porušeniu predpisov.

"Celkom tak SLA porušila finančnú disciplínu v sume 28.268,86 eura. Peniaze však asociácia vrátila späť do štátnej pokladnice, a to ešte počas prebiehajúcej finančnej kontroly," priblížila hovorkyňa ministerstva školstva Beáta Dupaľová Ksenzsighová. Kontrola sa zamerala na roky 2014 a 2015 - do 31.3.

Ako dodala Dupaľová Ksenzsighová, do konca júla musí prijať asociácia opatrenia na nápravu nedostatkov. Komplexnú správu o plnení prijatých opatrení predloží ministerstvu školstva do 31. októbra. Ministerstvo taktiež avizuje, že v kontrolách bude pokračovať aj v ďalších asociáciách a zväzoch.

Spor medzi SLA a bratmi zjazdármi Adamom a Andreasom Žampovcami sa týkal finančného zabezpečenia športovcov. Rodina Žampovcov vtedy dokonca informovala o možnosti zmeny reprezentačného dresu zo slovenského na ruský.
 

Vyberte región